Posats en llibertat els detinguts cerdanyolencs als avalots de Sants

Els sis veïns de Cerdanyola, acusats de desobediència i atemptat contra l’autoritat, eren detinguts el passat 29 de maig i compareixien davant el jutge dissabte, 31, i posats en llibertat tot seguit. La Plataforma Solidaritat Cerdanyolenca dóna suport als sis detinguts per la seva implicació en la lluita contra l’enderrocament del centre social Can Vies.

Des de la Plataforma Solidaritat Cerdanyolenca han fet públic un comunicat, subscrit pels col·lectius Mala Herba, Arran, CUP Vallès Occidental, Alerta Solidària, Monitors i monitores del Clupi, la Comissió de Festes Alternatives de Cerdanyola i la Martineta bèstia de foc, en el que donen el seu suport als companys detinguts que, segons asseguren, estan duent a terme una “lluita incansable” per evitar l’enderrocament del centre social autogestionat de Can Vies.

La plataforma reclama la llibertat i l’absolució per aquests joves que resulten incòmodes per a qui els voldrien callats, segons el comunicat que llegia un dels portaveus de l’entitat.

Els sis joves de Cerdanyola que van ser detinguts són membres implicats en els moviments socials de la ciutat, segons la Plataforma Solidaritat Cerdanyolenca. Amb ells es solidaritzen perquè, segons el text, “la solidaritat és la nostra arma”.

Els enfrontaments entre policia i manifestants al barri de Sants de Barcelona en la darrera setmana han acabat amb més d’una seixantena de detinguts, entre ells aquests sis cerdanyolencs, segons han informat fonts dels Mossos d’Esquadra.

La CUP demana la dimisió de l’alcalde de Barcelona

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Cerdanyola ha mostrat el seu suport a les 6 persones de Cerdanyola detingudes el passat dijous durant les protestes del barri de Sants contra el desallotjament de Can Vies i asseguren que és la conseqüència d’un conflicte generat arrel del desallotjament d’un centre social autogestionat “que funcionava de forma satisfactòria” des de 1997.

Per a la CUP, la intervenció Mossos d’Esquadra ha estat “unilateral i executada després de la ruptura de les negociacions d’una forma pobre i poc fonamentada” per a resoldre un conflicte. La formació cerdanyolenca creu que l’operatiu policial als carrers de Sants ha estat desmesurat i “només ha fet que agreujar la desencertada decisió inicial” i ha comptat amb elements “inacceptables com l’ús de projectils viscoelàstics tipus ‘foam'” per part del dels Mossos d’Esquadra, material del que exigeixen la seva retirada.

La CUP considera que la solució al conflicte obert “no passa per desplegaments policials massius i costosos, sinó pel diàleg obert, sincer i sense condicions”. Lluny d’això, constaten que hi ha hagut “manca de diàleg i sinceritat del regidor de districte Jordi Martí i per part de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias“, dels que exigeixen la dimissió perquè el barri de Sants viu situació límit que “ve de lluny i entronca amb la voluntat d’executar un model de ciutat concret que beneficiï uns pocs interessos per sobre de l’interès general del veïnat”.

CiU i PP demanen al govern que identifiqui els autors de les pintades

El portaveu de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Alfons Escoda, va preguntar al darrer Ple Municipal si la policia local ha identificat als autors de les pintades al seu local durant la manifestació de la setmana passada contra el desallotjament de Can Vies i si “regidors de govern que van participar” a la protesta ajudarien a aquesta identificació. L’objectiu, apunta Escoda, és que els autors de les pintades costegin la neteja que ha tingut que fer la Brigada d’Obres de l’Ajuntament.

Aquesta intervenció ha motivat les declaracions del portaveu d’un altre grup, el del Partit Popular (PP). Manuel Buenaño mostra una “gran preocupació per la gravetat de les manifestacions” d’Escoda sobre la participació de regidors del govern municipal en aquesta manifestació.

Buenaño assenyala que si els regidors de l’equip de govern no volen col.laborar amb l’Ajuntament i la Policia Local per identificar aquelles persones que van destrossar el mobiliari urbà, l’alcaldessa haurà de cessar–los immediatament de les seves competències per ser l còmplices en la realització d’aquests actes vandàlics”.

El portaveu del PP torna a criticar que no s’aprovés una nova Ordenança de Civisme que faci que actes com els ocorreguts dimecres a la tarda no puguin quedar impunes de sanció.

Notícia: http://www.cerdanyola.info / http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2014/06/02/llibertat_detinguts_can_vies.html

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s